Cafe NOL.NOL

TAPT Festival opent eerste 0.0% Café van Nederland

AMSTERDAM – Met de opmars van bier met bijna geen of zelfs helemaal geen alcohol, kon een Café wat enkel deze bieren schenkt niet uitblijven. TAPT Festival opent het eerste Café waar je niet ladderzat de deur uitkruipt, genaamd… jawel; ‘Café NOL . NOL’.

Het is geen nieuws dat alcoholarm en 0% bier steeds populairder wordt. Recent werd bekend dat er in 2018 dertig procent meer alcoholarm en 0% bier is verkocht dan het jaar ervoor. Dit zijn getallen die er niet om liegen en ongetwijfeld de komende jaren zullen toenemen.

Gaan we dan echt uiteindelijk naar de kroeg om volledig nuchter weer naar buiten te lopen? Mede bedenker van Café NOL . NOL (wat je uitspreekt als nol punt nol), Nick de Vree denkt van niet; “in de cijfers zien we dat de totale bierconsumptie flink gestegen is, dit komt door het steeds breder en variërend wordende aanbod van speciaalbier. Er wordt veel geëxperimenteerd met smaken, stijlen en variërende percentages in alcohol. Op deze manier wordt het logischerwijs steeds aantrekkelijker voor een bredere doelgroep en wordt er dus steeds meer gevarieerd, zo ook met 0% bier of een lekker licht biertje met 0,5% alcohol bijvoorbeeld.”

Het wordt voor veel mensen ook steeds meer een vorm van zijn of haar leven inrichten. Zonder alcohol. Dit kunnen we zien als het verlengde van ervoor kiezen om biologisch, vegetarisch of veganistisch te eten bijvoorbeeld. Een bewuste keuze dus, of is het een hype?

Bierfestival organisatoren Nick & Simon van TAPT Festival zien het allang niet meer als een hype in ieder geval; “het is serious business! Waar het vijf jaar geleden allemaal begon met een idee voor een gemoedelijk buurtbierfeestje. Zijn we er inmiddels dagelijks mee bezig en leven we ervan.” Aldus mede-eigenaar van TAPT, Simon Leech.

Café of toch niet?

Dé Nick & Simon van het bierlandschap organiseren inmiddels vijf festivals per jaar, waarvan twee in Amsterdam en één in Utrecht, Alkmaar en Arnhem. En daar voegen ze nu ook nog eens een uniek Café aan toe, een 0.0 Café. Bij de vraag waarom ze niet gewoon een normaal Café openen, moeten ze allebei een beetje lachen. “Onze corebusiness is momenteel onze festivals produceren, verbeteren, perfectioneren en in meerdere steden uitrollen. Het openen van een Café is een vak apart en niet iets wat je er zomaar even bij doet. Café NOL . NOL is het eerste 0.0 Café, op een festival! En opent haar deuren 18 mei tijdens Oost TAPT Festival op de Jaap Eden Baan in Amsterdam Oost. Kortom, een tijdelijk Café waar we alcoholarm en 0% bier een podium geven. Want dat dat steeds populairder wordt is duidelijk en we willen dat graag omarmen. Er zijn namelijk te gekke smaken en varianten om te ontdekken! Naast natuurlijk +/- 80 verschillende bieren met alcohol die we ook op Oost TAPT schenken.” Vervolgt Nick zijn verhaal, met een kleine grijns op zijn gezicht.

Het moge duidelijk zijn, er komt dus geen permanent 0.0 Café in Amsterdam. Hoelang dat gaat duren, is nog even de vraag. Voorlopig moeten we het doen met de NOL . NOL variant tijdens het eerste festival van de TAPT reeks in 2019; Oost TAPT Festival. Hier drink je alcoholarme en 0,0% biertjes van onder andere Brothers in Law, Jopen, Troost, Brewdog en Weihenstephan.

Share:

There is one comment on Cafe NOL.NOL

Leave a Reply

© 2019 TAPT All Rights Reserved