Gebrouwen door Vrouwen opent: De Bar

Het gaat goed met de zussen Do en Tessel de Heij van Gebrouwen door Vrouwen. Hun bieren worden in heel Nederland en zelfs in China verkocht. Hoog tijd dus, voor een eigen bar.

Met een crowdfundingactie kunnen ze hun droom waar maken. De locatie staat vast: Gebrouwen door Vrouwen komt op de plek van Café Frieda in de Jan Pieter Heijestraat.

“We hebben zo’n anderhalf jaar gezocht naar een goede locatie,” vertelt Do de Heij. “Maar dat was niet zo makkelijk. We wilden het liefst op een hoek, met een terras. Want je moet ons bier natuurlijk wel in de zon kunnen drinken.”

Aquarium met bierflesjes

Via via kregen de zussen de gouden tip over Café Frieda. Al moet er nog wel heel wat aan het pand gebeuren om het eigen te maken. “Het gaat echt heel anders worden. De constructie is goed, maar er komt een nieuwe bar in met twaalf taps aan de muur, craft-beer style. Ook komt er een aquarium in, waar vissen om onze bierflesjes heen zwemmen.”

Naast het eigen bier van Gebrouwen door Vrouwen zullen ze ook een wisselende selectie bieren van andere brouwers schenken. Zoals een IPA, sour ale en een dubbel, bieren die ze zelf (nog) niet in hun assortiment hebben.

1 maart open

De crowdfundingactie gaat gestaag. Het eerste streefbedrag, van 100.000 euro, is . in zicht. Daarmee kunnen ze sowieso verbouwen. Als de 2 ton wordt gehaald is er meer geld voor ‘gekke gadgets’.

De zussen hopen 1 maart open te kunnen. “Dat is best wel snel, maar nu moeten we wel,” lacht de Heij. “We hebben het al tegen iedereen gezegd.”

Share:

Leave a Reply

© 2019 TAPT All Rights Reserved